Социалната мрежа TikTok е завела дело срещу американския щат Монтана, след

...
Социалната мрежа TikTok е завела дело срещу американския щат Монтана, след
Коментари Харесай

TikTok съди първия американски щат, забранил платформата

Социалната мрежа TikTok е завела дело против американския щат Монтана, откакто местните власти забраниха платформата, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

" Оспорваме противоконституционната възбрана, наложена от Монтана на TikTok, с цел да защитим бизнеса си и стотиците хиляди консуматори на " ТикТок " в Монтана ", написаха от платформата в Twitter. 

Монтана стана първият американски щат, който блокира приложението за шерване на видеа, откакто предходната седмица губернаторът Грег Джанфорте подписа съответния закон. Новите правила не разрешават на магазините за мобилни приложения да оферират приложението на от 1 януари 2024 година и попречва обществената мрежа да да прави бизнес действия в щата. 

За всеки ден, през който TikTok към момента е наличен, доставчиците на приложения ще би трябвало да заплащат по 10 000 $ санкция. Потребителите няма да бъдат глобявани и тези, които към този момент са конфигурирали приложението на лични устройства, няма да бъдат наранени. 

Петима основатели на наличие за TikTok, които живеят в щата, заведоха сходни каузи часове след подписването  на закона. 

Социалната мрежа, която е благосъстоятелност на китайската " БайтДенс ", към този момент е неразрешена за прилагане на служебни устройства на държавните чиновници в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Англия и Съединени американски щати поради терзания за киберсигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР